Trapézlemezek,
szendvicspanelek, szelemenek
Amennyiben kérdése van, hívjon bizalommal! +36 30/611-2290

Gondoljon a jövőre, hamár belevág egy beruházásba!

 

  Higgyen nekünk! Mindig védekezzen a páralecsapódás ellen!

 

Egy megtörtént esetet mesélek el most Önnek tanúságként.
Nemrég történt, hogy meglátogattam egy kedves ügyfelemet. Teljesen nyitott tározót épített, és nem védekezett a lecsapódó pára ellen, bármennyire is tanácsoltam. Az volt a válasza, hogy nem fog semmi nedvességre érzékeny anyagot alatta tárolni. A fagyos éjszakákat követően a reggeli napsütésben ennyire "izzadt" a trapézlemez. Gondoljon bele! Ha egy teljesen nyitott épület tetőlemeze ennyire csepeg, akkor mennyi pára tud lecsapódni egy zártabb térben? Emlékszik, hogy mit mondott kifogásként a vevő? Nos, jelenleg zártszelvényeket tárol. Ön is (és mindenki) csak ennyire tudja megjósolni a jövőjét

 

 

Sokan spórolás vagy egyszerű tájékozatlanság miatt elfeledkeznek a páralecsapódás elleni védekezésről. Márpedig a páralecsapódás valós és gyakori jelenség az acél építőelemek körében. A védelemről szerelés előtt kell gondoskodnia, mert utólag eszeveszett többletköltségekbe kerülhet. (Gondoljon csak bele, visszaszedni a trapézlemez borítást, vagy álmennyezetet készíteni, vagy szellőztető berendezésről kell gondoskodnia)  

 

Gyakran hallani a következőket: „ Nem kell tetőfólia, mert úgysem tárolok olyan anyagokat, amiben kárt tehetne a nedvesség” Az elképzelhető, hogy ebben a pillanatban tényleg nem, de ki tudja, hogy mi lesz 5-10 év múlva?  

 

A páralecsapódás elsősorban ősszel és télen alakul ki. A belső térben keletkező pára az épületből kifelé diffundál a páratartalom nyomáskülönbsége miatt. Az acél burkolaton nem tud áthatolni, a hideg belső acélfelületen lecsapódik, és visszahullik a belső térbe.

 

 

A páralecsapódás százezrekbe, sőt milliókba is kerülhet Önnek. A tárolóban elhelyezett gabona elázik, bepenészedik, a gépek felületkezelését rontja, elektromos berendezéseket tönkreteszi.

 

 

 

A páralecsapódás ellen kell és lehet is védekezni!

 

Már a trapézlemez kiválasztásánál döntenie kell arról, hogy el szeretné-e kerülni a fent leírt veszélyeket, és ez alapján kell kiválasztani a burkoló anyagot.

 

A legolcsóbb megoldás, ha a páralecsapódás ellen tetőfóliával védekezik. Speciális kétrétegű tetőfóliánkkal akár 50 évre is elfelejtheti gondját.

 

 

Ezen tetőfólia hőtükörként is szolgál, épületében nyáron a saját bőrével érezheti ennek pozitív, hűsítő hatását. Egyet ne feledjen, amennyiben tetőfóliát használ, akkor a fólia felrakása plusz még egy munkafolyamatot jelent. Amennyiben a tetőfólia alkalmazása mellett dönt, érdemes erős kétoldali ragasztót is beszereznie a szakszerű, esztétikus, korrekt fóliakifeszítéshez, összeragasztáshoz. Mindenképpen meg kell említeni, hogy tetőfóliázást csak szélcsendes időben lehet problémamentesen végezni, egyébként csak kínlódni fog.

 

Ha a tetőfedést és a fóliázást egy menetben szeretné elvégezni, arra is van lehetőség. Trapézlemezünk belső oldalára egy filces bevonatot hordunk fel, ami megakadályozza a pára lecsapódását. Ez esetben nem kell külön  tetőfóliát felrakni, ezzel időt és ezáltal pénzt spórol meg. Az így történő fedés általában esztétikusabb és homogénebb felületű is. További vitathatatlan előnye, hogy kisebb szélben is rakható.

 Tetőfólia helyettesíthető filces trapézlemezzel.

 

 

 

Fogadja meg tanácsunkat: Számoljon át minden költséget akár kétszer is, de ne feledkezzen meg olyan „apróságokról”, melyek hosszú távon Önnek pénzt spórolhatnak meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

  • Új akció trapézlemezekre.
    2010-09-13 12:23:17

    Részletekért kérem, hívjon bennünket a +36 30 611 2290

Asztali nézet