Trapézlemezek,
szendvicspanelek, szelemenek
Amennyiben kérdése van, hívjon bizalommal! +36 30/611-2290

Cserepes lemezek 

 

 Bevonati rendszer:

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.

A cserepes lemez az egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedését szolgálja. A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk. A lemezek szélessége 1,10 méter, és a könnyű kivitelezhetőség érdekében maximálisan 5,35 méter hosszúságú lehet. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A cserepes lemez súlya mindössze kb. 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet használni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).

A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, abból a célból, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt, illetve hang és hőszigetelés szempontjából is fontos.

A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott 4,8 x 35 mm önfúrós csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket egymás között 4,8 x 19 mm-es önfúrós csavarokkal rögzítjük. A felhasznált csavarok száma kb. 7-8 db/felület m2-re ami a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ.

A szegélyelemek ugyanabból a lemezből, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepes lemez.

A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

A lemezek 25 µm fényes poliészter, vagy 35 µm matt poliészter, illetve 50 µm pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg, és primer réteg felett helyezkedik el.
 

 

Cserepes lemez típusok

 

 

Hírek

  • Új akció trapézlemezekre.
    2010-09-13 12:23:17

    Részletekért kérem, hívjon bennünket a +36 30 611 2290

Asztali nézet